söndag 15 december 2013

SWEA Magasinet Moskva Nr 10!

Tio hela nummer har det redan blivit. Vi är såå stolta över vår tidning och vår duktiga redaktion som består av Louise Rybring, redaktör, Cecilia Wettstam, SWEA Moskvas ordförande och undertecknad, Anna Gustfason Bril. Tack också till Laura Nordlund som tagit över  annonsförsäljningen till tidningen, vilket hon skött mer än bra!

Och så fick vi Hedersomnämnande vid Världsmötet i Bologna som en av fyra tidningar bland över 40 tävlande SWEA-tidiningar från hela världen! Vi är stolta!

Det senaste numret som är mycket intressant har bla intervjuer med Tamara Torstendahl, chef för svensk-centret vid det Humanistiska universitetet i Moskva - mycket intressant att läsa om Tamaras intressanta liv och gärning. Kent Jonsson berättar om EF och deras stora uppgift att utbilda ryssar i engelska. Fredrik Svensson, advokat vid Mannheimer Swartling i Moskva berättar för oss om hur man bäst följer lagar och regler i rysk trafik - så nyttigt!

Ulla Zakrisson, tidigare boende med familjen i Moskva berättar om livet i Abu Dhabi, Per Lundberg, Moskvabo sedan många år skriver i krönikan om sitt Moskva och Ryssland. Katerina Cronstedt, till vardags chef över Katerina Hotels är i full fart med ett nytt projekt, Matkassar - läs om detta för Ryssland nya koncept och om hur det fungerar.

Men vi har även reportage från Svenska Skolan i Moskva, elever från RGGU, Moskvas Humanistiska Universitet berättar om sin studiemiljö, SWEAs Världsmöte i Bologna, Rysk-svenskt miljösamarbete samt en hel del stående inslag... Den fina framsidan är en bild tagen av Love Lefvedahl, tidigare Moskva-bo.

Tidningar finns att hämta upp på Restaurant Scandinavia, Svenska Skolan eller Ambassaden. Eller läs tidningen på SWEA Moskvas nya fina hemsida. Läs här. 

Tidigare nummer hittar du här. 

Du som vill vara med och bidra till nästa nummer, kontakta Louise på redsweamoskva@gmail.com

God Jul och Gott Nytt År önskar redaktionen.

måndag 9 december 2013

SSIM söker personal


Svenska Skolan i Moskva En skandinavisk oas i Ryssland
Vi söker en ny medarbetare
Svenska skolan i Moskva välkomnar barn med skandinavisk anknytning i åldrarna 2 till 16 år. Vi följer svensk läroplan och drivs av en styrelse bestående av engagerade föräldrar och med rektor som pedagogisk ledare. Skolan ligger i ett grönområde intill Leninskij Prospekt i sydvästra Moskva. Här erbjuds skandinavisk pedagogik av högsta kvalitet, i en trygg och familjär omgivning.
Vi utökar nu vår förskoleverksamhet och söker därför en assistent till förskolan. På förskolan Vildhunden finns barn i åldrarna 2-5 år uppdelade i två grupper. Tjänstgöringen är 5 dagar i veckan och med tillträde i januari 2014.
Vi söker dig som:
  • -  Har en hög social kompetens och
    lätt för att samarbeta.
  • -  Är flexibel, lyhörd, kreativ och
    ansvarstagande.
  • -  Tycker om att sjunga och leka.
  • -  Är intresserad av pedagogiskt
    arbete och utveckling.
  • -  T alar obehindrat på svenska,
    norska eller danska.
    Observera att detta är en lokal tjänst. Det innebär att du som söker tjänsten redan bor i Moskva eller planerar att flytta till Moskva utan hjälp från skolan.
    För mer information kontakta:
Rektor Göran Holm, goran.holm@ssim.nu eller ring +7 903 156 25 56, Förskoleföreståndare Karolina Borg, karolina.borg@ssim.nu eller ring +7 903 203 53 70,
Om du vill bli en av oss, maila personligt brev och CV till rektor Göran Holm. Sista ansökningsdag är onsdag den 18 december.
Vill du veta mer om oss och vår verksamhet, besök hemsidan
www.ssim.nu 

Julbord på Scandinavia har startat..


onsdag 4 december 2013

Skandinavisk gudstjänst


SKANDINAVISK GUDSTJENESTE

 
Søndag 8. desember 2013, kl. 11.00
blir det førjulsgudstjeneste i
 
Norges ambassade
Ulitsa Povarskaya 7
 
med
Lucia-opptog fra Svenska Skolan
 
Prest: Steinar Tverrli
Sjømannskirken – Norsk kirke i utlandet
Skandinavisk kirkesamarbeid
 
Pianomusikk ved Tatjana

Etter gudstjenesten blir det kirkekaffe.
Alle skandinaviske beboere innbys spesielt.